середу, 24 грудня 2014 р.

Нарис про одну поїздку


З самого початку антитерористичної операції на сході України в с. Яковлівка Лозівського району виник волонтерський рух, який поставив  собі за мету збір і надання благодійної допомоги учасникам АТО. 


Причому доставляти допомогу вирішили самі. Безпосередньо на фронт. На своєму авто це почав робити Григорій Григорович.
Кожна поїздка обов’язково узгоджується з командирами. Формується список замовлень. Жодної зайвої речі!
За місяці волонтерської роботи було відвезено тони вантажу: продукти харчування, засоби гігієни, різноманітні приладдя. До цієї роботи долучилися активісти з с. Єлизаветівка, с. Надеждівка, смт. Краснопавлівка. Розпочалася активна співпраця з лозівськими та панютинськими  волонтерами з «Самооборони» і «Жіночого легіону». Частина волонтерів, включаючи Григорія Григоровича вступила до Центру громадських ініціатив «Народна дія», де очолила волонтерський напрямок.
    Прикладом такої співпраці стала і остання поїздка. Виїхали на транспорті панютинського волонтера Анатолія Борисовича. Вантаж був сформований активістами «Самооборони», «Жіночого легіону» та вищезазначених населених пунктів (до них долучилася і громади Близнюківщини). 
Замовлення на виготовлення «буржуйок» виконав мешканець Яковлівки Валерій Володимирович, якому допомагали інші жителі села.
Газові балони, які стали основою «буржуйок» надали волонтер з с. Надеждівка, сімейна пара -  Тарас і Тетяна.
 «Кожна така поїздка дуже важлива для бійців. Під час неї вони отримують не тільки потрібні речі, а й людське тепло, яке ми передаємо від усіх волонтерів», - каже Григорій Григорович.

 Особливе почуття у хлопців викликають малюнки малечі. Відвезли вже цілу купу, але кожного разу радіють їм, як малі діти.
«Так само і ми отримуємо позитивні наслідки від спілкування з хлопцями. Заряджаємося оптимізмом і жагою до подальшої роботи», - продовжує волонтер.
Бійці пригостили волонтерів «солдатською кашею». Але і під час обіду часу не втрачають. Формують перелік речей, в яких відчувається потреба, домовляються про наступну поїздку.
Приїхали пізно. За чашкою  чаю з іншим панютинським волонтером Юрієм Вікторовичем, діляться відчуттями і знову переходять до обговорення подальших планів (Григорій Григорович поза кадром - знімає) .
Це всього лише одна поїздка. З низки інших. Але кожна з них є унікальною, адже допомагає нашим хлопцям в цих нелегких умовах вистояти. 
Вистояти їм! 
Вистояти Україні!

Бажаючих долучитися до волонтерської роботи чи надати благодійну допомогу просимо повідомити листом на E-mail - Narodnadiуa@meta.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар