пʼятницю, 20 травня 2016 р.

В с. Єлизаветівка депутати-батьківщинівці захищають городи селян


Мешканцям с. Єлизаветівка Лозівського району стало відомо, що восени 2016 року землю, яку вони використовували під городи, забирають для того щоб передати її в приватну власність певним особам, для ведення особистого селянського господарства (12 осіб по 2 Га). 19 травня люди зібралися на імпровізований мітинг-протест та звернулися до депутата Лозівської районної ради від «ВО «Батьківщина» Наталії Пеншиної з проханням розібратися в ситуації, яка склалася. Під цим зверненням свої підписи поставили біля 100 громадян.
          23.03.2016 року за № 18-29-14-8918/0/19-16 до Єлизаветівської  сільської раді надійшов лист  від в.о. начальника Головного Управління держгеокадастру у Харківскій області В.І. Саранча, де він просить до 04.04.2016 року висловити позицію щодо можливого надання Головним управлінням дозволу на розробку документації із землеустрою.      Депутати Єлизаветівської сільської ради про цей лист не були проінформовані. В той же час, Єлизаветівська сільська голова відповідь на лист не надіслала, що, як повідомляється в вищезазначеному документі,  є мовчазною згодою на надання дозволу на розробку відповідної документації.
         20 травня 2016 року відбулася сесія Єлизаветівської сільської ради за участі керівництва району. Депутати схвалили депутатський запит депутата-батьківщинівця Костюк Л.О., в якому вирішено звернутися до голови Лозівської районної ради з проханням сприяння у вирішенні даного питання. Крім того, депутати схвалили рішення звернутися до в.о. начальника Головного управління держгеокадастру у Харківській області з проханням призупинити процес приватизації земельних ділянок вказаним особам.

         Депутат райради від «ВО «Батьківщина» Н. Пеншина зі свого боку зробила відповідне депутатське звернення голові Лозівської районної ради та готує звернення до в.о. начальника Головного Управління держгеокадастру у Харківскій області.

Немає коментарів:

Дописати коментар