середу, 26 липня 2017 р.

Якою бути Лозівщині в майбутньому?

       
Текст - КІ


       25 липня 2017 року відбулося засідання спільної (міської та районної) робочої групи щодо створення об’єднаних територіальних громад. Зібрання одностайно схвалило рішення щодо доцільності створення на базі м. Лозова та Лозівського району однієї територіальної громади з центром в м. Лозова.      
           Далі очікує складна процедура схвалення даного питання, яка включає в т.ч. такі заходи, як громадські слухання, які  повинні відбутися на територіях міської, сільських, селищних рад, причетних до ОТГ, які плануються утворити (саме від рішення сільських, селищних рад і залежатиме бути цій ОТГ, чи ні).
         Крім того, необхідно буде замінити Перспективний план формування громад Лозівщини. Нагадаємо, раніше він передбачав створення 2-х ОТГ з центрами в м. Лозова (до якої приєднується 11 сільських рад та Орільська селищна рада Лозівського району) та в смт Краснопавлівка (до якої окрім Краснопавлівської селищної ради приєднуються 10 сільських рад району). За словами голови робочої групи, голови Лозівської райдержадміністрації Сергія Красноперова, головними чинниками, які вплинули на перегляд плану створення двох громад, є неспроможність Краснопавлівської селищної ради забезпечити кадрами органи управління ОТГ та питання, пов’язані з інфраструктурою (транспортне сполучення та ін.).
         Ці чинники, а також фінансово-економічний стан смт Краснопавлівка дав підстави сільським радам, які отримали пропозицію увійти до даної ОТГ, відмовитися від неї.
         Лозівський міський голова Сергій Зеленський  також виступив за єдину громаду, і привів факт об’єднання медицини міста і району, як приклад доцільності такої перспективи.  


Наразі в області створено 5 об’єднаних територіальних громад – Мерефянська, Нововодолазька,Роганська, Старосалтівська, Чкаловська. 

Перспективні плани Територіальних громад Харківської області (зареєстровані на даний час) – ТУТ

Закон України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" - ТУТ

Максим Інкін, 
голова Лозівської парторганізації "ВО "Батьківщина"  (коментар) - 
          Без перебільшення, рішення про створення ОТГ, в тому чи іншому варіанті, вплине на подальший розвиток Лозівщини. Рішення будуть приймати міська, сільські, селищні ради, тому буде вкрай важливим зафіксувати питання, пропозиції, бачення мешканців Лозівщини щодо створення об’єднаної громади. Лозівська районна організація «ВО «Батьківщина» долучатиметься до цієї роботи.
      Питання, пропозиції, бачення можете надсилати на E-mail Inkin_78@ukr.net, мою «лічку», чи коменти в Фейсбук або занести до Громадської приймальні –       м. Лозова, пров. Шевченка 2, каб. 11. 
         


Немає коментарів:

Дописати коментар