пʼятницю, 23 грудня 2011 р.

До Лозової прибули святині


В Свято – Смоленському храмі м. Лозова з 19 грудня 2011 року до 5 січня 2012 року будуть знаходитися: ікона Божої Матері «Святий Пояс», написана на Святій Горі Афон та освячена на Святому Поясі у Греції та Святі Мощі Святого Миколая Чудотворця.

28 грудня, після Святої літургії о 9.30 відбудеться молебень з акафістом перед Святим Поясом.

29 грудня о 8.00 відбудеться молебень перед Святими Мощами Святого Миколая Чудотворця.

Храм працює з 7.00 до 17.00 без перерв та вихідних.
Пояс Пресвятої Богородиці — дорогоцінна християнська реліквія.

Ікона Божої Матері "Святий Пояс"
Візантійський імператор Аркадій (395-408) привіз із Єрусалима до Царгорода дорогоцінну реліквію - пояс Матері Божої. Його донька Пульхерія сховала його у золотому кивоті в церкві Пресвятої Богородиці. Там зберігався він п'ять століть.



Коли Зою, дружину імператора Лева Філософа (886-912), почав жорстоко мучити злий дух, вона мала об'явлення, що видужає, коли обв'яжеться поясом Пресвятої Богородиці. Тоді всі почали шукати цю дорогоцінну пам'ятку і знайшли неушкодженою в церкві. Пояс поклали на хвору царицю, яка одразу видужала, а потім знову сховали його у кивот. На пам'ятку про цю подію встановили свято Покладення пояса Пресвятої Богородиці.



В кінці, імператор Іван VI (1347-1355), який особливо любив Монастир Ватопеді на горі Афон (північна Греція), подарував ремінь монастирю. З того часу святий пояс там і зберігається.

13 вересня — Покладення пояса Пресвятої Богородиці.


Мощі св. Миколая




Відео - Барі, св. Миколай

Немає коментарів:

Дописати коментар