вівторок, 6 березня 2012 р.

Сенсація: у Павлограді знайшли скелет птеродактеля


Співробітники Павлоградського історико-краєзнавчого музею зробили сенсаційну заяву: в ході розкопок на території Павлограду знайдений скелет дитинчати птеродактиля!
Якщо достовірність знахідки підтвердиться в ході палеонтологічної експертизи, то останки птеродактиля стануть чи не найважливішим відкриттям українських учених останніх років, адже раніше наука заперечувала саму можливість проживання на території сучасної України доісторичних літаючих ящерів.

До цього останки птеродактилів знаходили в Західній Європі, Східній Африці, в Південній і Північною Америках. З держав, що сусідять з Україною, знайденими останками птерозаврів можуть похвалитися Росія (розкопки велися в Поволжжі в 2005 році) і Румунії, де в 2010 році на розкопках під Албойю був виявлений найбільший з відомих науці птеродактилів, передбачуваний розмах крил якого складає близько 16 метрів.

Джерело -
novostiua.net

2 коментарі:

  1. Олександр Шульга7 березня 2012 р. о 20:06

    Натрапляючи ось на такі "сенсації", я розумію, чому журналістику порівнюють з іншою найдавнішою професією.І за що простий люд лає газетярів та телевізійників.

    Облишмо заголовок статті. Щодо врізу: особисто я нарахував тут щонайменше три фактичні помилки. По-перше, павлоградські музейники НЕ РОБИЛИ НІЯКОЇ СЕНСАЦІЙНОЇ ЗАЯВИ. Вони отримали на руки знахідку й припустили, що там ЩОСЬ таке може бути, але то має встановити єкспертиза. По-друге, НІЯКИХ РОЗКОПОК НА ТЕРИТОРІЇ ПАВЛОГРАДУ ЧИ ПАВЛОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ НЕ БУЛО (у даному контексті). По-третє, НІЯКОГО "СКЕЛЕТА ДИТИНЧАТИ ПТЕРОДАКТІЛЯ" В ТОМУ Ж ТАКИ ПАВЛОГРАДІ ЧИ РАЙОНІ НЕ ЗНАХОДИЛИ.

    Говорю це відповідально, оскільки зустрічався і з "археологом", і з музейниками, , нарешті, власними очима бачив знахідку. Зрештою, ось посилання на публікацію, що вийшла під авторством вашого покірного слуги. Прошу звернути увагу на дату, під якою стаття розміщена на сайті видання "Популярные Ведомости", де я працюю: http://pvgazeta.info/region/obchestvo/1547-v-zapadnom-donbasse-nashly-sledy-pterodaktylya

    P.S.

    Максиме, чесно, просто дістали отакі перебріхувачі. Я не проти копірайтерства, коли в западло поставити посилання на першоджерело. Але ж коли ще й з ніг на голову інформацію перекрутять... То вже занадто.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за інформацію. Звичайно, краще б взяли матеріал з першоджерела (ДОРЕЧІ, ПОСИЛАННЯ МИ ДАЄМО ЗАВЖДИ), але попався саме цей.Посилання на джерело, сам бачив, вони не ставили. Не можливо зрозуміти, авторський він чи ні.
    Повністю підтримую Твій пост!

    ВідповістиВидалити