вівторок, 13 березня 2012 р.

Прокуратура Харківської області перевіряє законність кримінального переслідування лідерів чорнобильських організацій


Прокуратура Харківської області відновила перевірку законності дій працівників правоохоронних органів, що переслідували лідерів чорнобильських організацій.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Для початку прокуратура Харківської області відмінила рішення низової інстанції, а саме прокуратури Київського району міста Харків, про відмову за позовами лідерів чорнобильських організацій в порушенні кримінальних справ проти правоохоронців, що їх переслідували. Обласна прокуратура визнала цю відмову передчасною і винесла постанову про поновлення перевірки", - пояснили в прес-службі.

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, в грудні 2011 року примусово затримано лідерів харківських чорнобильських організацій Володимира Проскуріна, Володимира Белоєнка і Петра Прокопенка. Причому останнього доправили з Києва, де він брав участь в акції протесту чорнобильців, пов'язаній з невиконанням рішень судів про перерахунок пенсій. Затримані були допитані як свідки за кримінальними справами про надання недостовірних відомостей в Пенсійний фонд для нарахування чорнобильських пенсій. У лютому Київський райсуд Харкова закрив кримінальні справи, порушені за фактом підробки документів.


Джерело - ukrinform.uа

Немає коментарів:

Дописати коментар