понеділок, 26 березня 2012 р.

В Україні готується до експлуатації перший потяг з Wi-Fi і місцями для колясочників


До Харкова доставлений перший із двох двоповерхових електропоїздів Skoda, придбаних Південною залізницею (ПЗ). З Чехії новий потяг транспортували локомотивами залізницею через Чоп, Львів і Київ.
Про це кореспондентові УКРІНФОРМ повідомили в прес-службі ПЗ.

"Найближчими днями Skoda пройде необхідні митні процедури, потім - пуско-налагоджувальні роботи і підготовку до випробувань", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, в середині березня в Чехії цей електропоїзд був переданий українській делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром України - міністром інфраструктури Борисом Колесніковим, який високо оцінив можливості Skoda.

Планується, що чеські поїзди курсуватимуть кільцевими маршрутами Харків-Донецьк-Маріуполь-Донецьк-Дніпропетровськ-Харків і Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків.

До складу електропоїзда входять шість двоповерхових вагонів, із них два - головних моторних із кабінами управління. Кількість місць - 636, із них 46 - першого класу і 590 - другого. Передбачені місця для інвалідів-візочників.
Чеські вагонобудівники спеціально передбачили в потягах, призначених для України, два місця для членів локомотивних бригад (в інших країнах вони управляються одним машиністом). За заявкою ПЗ в одному з вагонів облаштовано міні-бар. До послуг пасажирів - система Wi-Fi, розетки живлення і т.д.

Джерело - expres.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар